medicin….. MIG???

Signe AKA AnorekSigne

Signe AKA AnorekSigne

Jeg har en stor modstand for at der er en pille, der kan gøre mine tanker anderledes. Det har været en umulig opgave at få mig til at forstå det. Men, så fik jeg god, rigtig god kontakt til en gammel bekendt, vi blev faktisk så gode venner, at vi idag er så tætte, at jeg nyder at kunne kalde hende min “lovesis”. Hun fik vendt mine tanker, hun fik forklaret mig at jeg måske havde en form for angst overfor det ukendte, og nye. Første gang vi talte om det, tænkte jeg bare “ja,ja…. det er jo ikke mig, vi taler om” men nikkede pænt og høfligt og sagde “det skal jeg virkelig nok love at tænke over”!!!!!

Jeg glemte det igen, for en dag på en løbetur (det er min faste morgen-terapi, jeg får alle de mærkelig tanker, som tit hober sig op om natten ud af systemet, og jeg er klar til at møde verden igen), nå, men jeg kom til at tænke på at nogle stik i min hjerne ikke længere passer sammen med mine kontakter… Og eftersom jeg ikke selv via tankerne kan flytte stikkene rigtigt, KUNNE det jo være noget andet kunne…. måske den pille dér???

Jeg har en virkelig stor skræk for at blive “stor”, for at kontrollen forsvinder og kiloene hober sig op – det ukendte i dét. En lige så stor frygt er det for mig at spise meget og nyt, som for dem med fobi for fx fugle, at skulle gå ind i et rum fyldt med baskende dyr, der flyver ind i hovedet på dig. Eller flyve, når man har den største skræk for fly.

Lad mig slå helt fast, jeg har INTET imod en lille overvægt, former eller en delle hos andre. Slet ikke. Jeg synes faktisk det kan være rigtig pænt. Men når det drejer sig om MIG!!!!!!! Så er det en helt anden snak. Jeg har PANIKangst for at blive fed. -og jeg kan slet ikke placere hvor den angst kommer fra, andet end at det er MIN kontrol, der forsvinder. Og det er jo latterligt – for det må jo være lige så kontrolbestemt at beslutte sig for at tage x-antal kg på – og KUN det… Mine ledninger har bare ikke helt fundet DEN kontakt endnu!

Jeg var også SÅ træt af, at mine veninder skulle høre mig omtalt af deres andre veninder “nååå, Signe – hende den sygt tynde”….Træt af at være en belastning, og fik sådan lidt paranoia over det.

Endnu længere tid gik der, men jeg blev faktisk lidt fast i min tro – så jeg talte med Lovesis om det igen, og hun synes mine overvejelser var så kloge (hun synes tit jeg er klog og jeg LABBER det i mig!) – enden på den samtale blev at jeg ringede til min læge og spurgte om noget medicin mod angst. Jeg kom op til ham dagen efter, for heldigvis ved min læge at når jeg siger til – så skal det være NU. Han satte mig ind i bivirkninger og hvordan den langsigtede behandling ville være. Det lød okay, altså bortset fra jeg skulle trappe meget langsomt ind i medicinen, og det ville tage en små 2 måneder med kvalme, yderligere opkast, svimmelhed og daglig enormt utilpas. Men havde før set, at lige de her piller er vejen frem hos én, som er fanget så voldsomt som jeg er. Han troede på det, og var helt sikker på jeg godt kunne klare en sådan “indtrapning”.

Jeg havde ALLE bivirkninger, jeg kørte sågar galt i min bil – overså en anden bilist og fik så her mit andet piskesmæld… Jeg var så heller ikke forsikret, så det var en kæmpe torn i øjet den august/september 2016. Jeg følte jeg den første uge gik 4 skridt ved siden af mig selv. Det var SÅ ubehageligt. Men, jeg er jo stædig – og beslutningen havde jeg taget – så jeg fortsatte. Og tager dem stadig.

De har faktisk været med til jeg nu tør åbne op, og skrive denne blog, stå ved mig selv, alle de triste og svære år – som jeg håber nu bliver lysere.

Så, TAK Lovesis, fordi du fik mig “overtalt”.

Kærlige tanker til jer alle,  Signe

Del dette blogindlæg
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

4 kommentarer til “medicin….. MIG???”

  1. Hold nu K… sødeste Signe, hatten af (tja og meget mere end hatten) for DIG og ikke mindst din åbne, ærlige, sårbare, uhyggelige, varme og ❤lige fortælling. Den går lige ind!!! Du er et fantastisk menneske, og ja – en kvinde med MANGE tanker, både af den gode og mindre gode slags – men at være SÅ meget levende, inspirerende og absolut beundringsværdi ??. Jeg glæder mig til, at læse meget mere fra dig – og ønsker dig det ALLER bedste i denne verden. Varme tanker i din retning fra kanten af Holbæk

  2. Det lyder ikke rart med de bivirkninger, men det dejlig, at du føler medicinen hjælper dig. 🙂 Det betyder rigtig meget. Jeg får selv medicin, og ved hvor stor betydning det kan have på vejen til at få det godt. Jeg fungerer rigtig godt på min medicin, men den står ikke alene. Jeg har også samtaler, og begge dele hjælper mig rigtig meget. 🙂 Er du kommet af med bivirkningerne?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.