Helvede tur/retur

Signe AKA AnorekSigne

Signe AKA AnorekSigne

Jeg har været et sted nær helvede. For 14 dage siden vågnede jeg op kl.01.37 og havde smerter i maven så jeg ikke kunne se ud ad øjnene. Det lyder som noget man har hørt før, men jeg har aldrig prøvet noget lignende. Jeg kunne ikke ligge, sidde, gå eller stå. Jeg skulle kaste op. Jeg trillede ud af sengen og kastede op på gulvet. På det lille plads af gulv jeg havde, for 3 dage inden blev mit køkken revet ned, og alle mine ting stod mast sammen i resten af lejligheden. Der var lige en fri sti ind til min seng. Den var nu blokeret af bræk.

Smerterne tog kun til. Havde jeg haft noget, der kunne skyde, tror jeg faktisk jeg havde skudt mig selv. Jeg havde på ingen måde kræfter til at finde garn eller reb, så hængning var ingen mulighed!

Jeg fik trykket på telefonen, for første gang i mit liv ringede jeg 112. Damen ville have jeg skulle ringe til vagtlægen, og snakkede en hel masse – men jeg kunne ikke svare for smerter. Da jeg blev helt tavs, hørte jeg hende sige “jeg sender en ambulance”. Jeg krøb helt sammen af smerte. Kan intet huske andet, end en virkelig flink mand tørrer mit bræk op, bærer mig ned i ambulancen, hvor jeg igen brækker mig, giver mig noget i blodårerne, som gør jeg endelig kan ligge lidt. Stadig meget meget svære smerter. Jeg kommer på Hvidovre, og får mere morfin, men smerterne vil ingen ende tage. Så kommer der en sygeplejerske med en stikpille, som hun beder mig tage. Jeg kigger opgivende på hende og spørger “hvordan har du tænkt dig jeg skal få mine arme derom, jeg kan intet mærke ud over smerter i min mave. Jeg vil gerne selv sætte denne her stikpille op i nummeren, men jeg KAN ikke”. Hun kigger enormt sløvt på mig og siger så “det er ikke noget jeg gør, altså giver folk stikpiller, det klarer man ligesom selv. Du får lidt mere morfin, så kan du nok selv tage stikpillen om lidt!”

Så går hun.

Jeg får ikke rigtig af vide hvad der egentlig er galt, de mener det er nyresten – men scanneren åbner først kl.08, og da klokken er 03 om natten… så skal jeg smertedækkes indtil de kan scanne.

Der ligger jeg så.. i en døs. Klokken bliver 06, og jeg ved der skal komme håndværkere ca. 7.30 – de skal jo lukkes ind. Så jeg må ringe til min søde veninde, som er midt i morgenvækning af børn… men det lykkes, og så er det problem løst.

Jeg kommer til scanner, og der ER to fine sten at se. De er dog så langt nede i systemet, at lægen mener jeg tisser dem ud lige i løbet af et par timer. Så jeg må rigtig gerne tage hjem.

Tak. Mange tak. Mine smerter er som i slet ikke aftaget. Jeg kan endnu ikke gå – jeg får af vide jeg skal drikke en masse og gå på toilettet. Det gad jeg faktisk også rigtig godt, hvis altså jeg kunne. Jeg spørger om jeg kan komme hjem med noget flexkørsel, jeg er jo kommet afsted midt om natten i nattøj – ingen sko. “Nej, flex er kun for ældre, men du kan låne noget engangstøj af os, så du kan tage bussen hjem”.

Tak for sangen. Jeg bliver smidt ud, inden jeg kan gå. Og skal sidde i 3 forskellige busser fra Hvidovre til Amager uden sko og i engangstøj, helt sammenkrøbet af smerter og pose foran kæften til mit bræk!

Gudskelov ringer en sød veninde, som tilfældigvis har fri, denne torsdag formiddag. Jeg kunne jo have taget en taxa – men 530kr som det koster, er faktisk en god sjat i mit budget.

Jeg bliver hentet, og kvitterer med at overbrække asfalten, da vi endelig holder foran min opgang.

Det bliver fredag, lørdag og søndag – jeg har stadig ikke tisset noget som  helst ud. Jeg har stadig smerter, søndag bliver det faktisk KUN værre. Jeg har ikke flere stikpiller, og kvalmen har fulgt mig alle dage, så det er yderst begrænset hvad jeg har fået indenbords. Hvilket tydeligt kan ses på mig. Jeg kommer til vagtlægen – jeg får flere stikpiller. Heldigvis skal jeg til egen læge mandag, og han er dybt bekymret. Stikpiller og morfin giver mig kun kvalme, ubehag og mavesår – så jeg skal smertestilles på anden måde. Da jeg endelig bliver det, SÅ går det fremad.

Jeg aner stadig ikke om jeg har tisset stenene ud, jeg skal til scanning på tirsdag (20 dage efter anfaldet, fordi jeg ville jo tisse dem ud efter et par timer!!!) Jeg kan gå og stå igen, men jeg er godt nok svækket. Det har været en ret hård omgang, må jeg sige. Min underkæbe hænger stadig ved anklerne over “seancen” på Hvidovre …

På vej ind i scanneren…
Jeg har ligget SÅ meget i min seng!

 

Jeg skylder lige at fortælle – Michelle, er OGSÅ i bedring. HalleLUja. Tak for alle jeres søde tanker. Hun er også meget glad for dem. Hun er endelig ude af Riget, og tilbage på Slagelse sygehus. Er opereret i det ene ben, da det var voldsomt brækket, ribbenene gør stadig pænt avs, og der har været lidt væske i maven som der skulle styr på, før Riget gav slip. Det er der nu, så nu er det heling af skrammer, ben og ribben.

Ærgerligt vi ikke lå på samme stue – det havde nok været helt “hyggeligt”

Kærlige tanker til jer alle,  Signe

Del dette blogindlæg
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

3 kommentarer til “Helvede tur/retur”

 1. Michelle markussen

  Sikken en behandling flot velfærd Danmark. Er virkelig ked af det og at du skal så meget igennem
  Rigtig god bedring søde ❤️ ❤️

 2. Stakkels menneske <3 Sikke en omgang du har haft, og sikke en helt igennem forrået
  holdning, den pågældende sygeplejerske har til sine medmennesker, som det er meningen
  hun skal HJÆLPE!
  Hvor er det godt at du er i bedring. Lad os håbe at foråret kommer tidligt. Det kan ofte hjælpe
  kroppen at vi er på vej mod lysere tider <3

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.